pondělí 25. června 2012

Závan mládí z Kalifornie - Emily's Army!

Kluci z Emily's Army jsou opravdu ještě mlaďoši, kteří mají celou svojí hudební kariéru před sebou, ale pokud budou pokračovat stejnou tendencí, jakou předvedli na jejich prvním albu Don't Be A Dick, nemusí se bát neúspěchu.



Kapely z Oaklandu v Kalifornii by si asi moc lidí nevšimlo. Je tu ale jedno, vlastně dvě velký plus. Zaprvé je jejich producentem Billie Joe Armstrong, toliko známý jako frontman Green Day. Plus číslo dva souvisí s prvním. Za bubny totiž sedí Armstrongovo syn Joseph Marciano Armstrong, což přece jen přinese značnou pozornost hudebních fanoušků. Kluci se dali dohromady v roce 2004 pod názvem Raining souls. Až později se přejmenovali na Emily's Army, a to na počest setřenice Maxe a Colea, která trpí cystickou fibrózou. V roce 2010 se zavřeli do studia a pod vedením Armstronga staršího natočili svoje první album Don't Be A Dick.
No a k jejich hudbě. Musím říct, že je to docela závan čerstvýho vzduchu a mladý krve. Pokud na sobě budou kluci makat, můžou dosáhnout na vysoké cíle. Důležitý je nepřestávat hrát a mít chuť se zlepšovat. Jejich hudba mi hodně připomíná Green Day ze začátku 90. let. Někdy kolem alb Dookie a Insomniac byly jejich nahrávky taky plný přímočarosti a mladistvý energie.
Singl Broadcast This je důkazem toho, že se hoši vydali správnou cestou. Uvidíme, co z nich vyroste a kam se posunou. Asi bude záležet i na mutaci hlasu zpěváka. Přece jen se mi zdá, že mu občas docela přeskakuje. Ale co, jsou mladí a to k tomu patří. Cení se přímočarost, odvaha a pohoda, kterou kolem sebe tahle partička šíří. Docela bych na ně zašel do nějakýho menšího klubu, kterej jim stoprocentně bude svědčit. Ale to bych asi musel do Oaklandu. Třeba se jednou dočkají větší slávy a uvidíme je i u nás.
Snad se Emily's Army nestanou kapelou podobnou Jonas Brothers a dalším tragédům. Ale myslím si, že to by Armstrong starší asi nedopustil :-) Takže jen tak dál a nenechat se oblbnout úspěchem!

Emily's Army si můžete poslechnout zde: Emilys Army Myspace.

A tady videoklip k písni Broadcast This 



Žádné komentáře:

Okomentovat